top of page

" EEN OPVALLENDE VERSCHIJNING IN DE WERELD VAN GRIJZE PAKKEN "

Is dit normaal? vroegen wij ons af bij onze vorige banen bij een vermogensbeheerder. Als je een timmerman vraagt om een kast te timmeren en hij zegt: "geef me maar 1 procent van je vermogen", zeg je: "Die man is gek!" Maar als een vermogensbeheerder dat vraagt, denkt men: dat zal wel kloppen. Commerciële belangen wegen vaak zwaarder dan het belang van de klant. 

'

'

'

'

Balans aan het woord bij Hollandse Zaken (NPO 2)

over misstanden in de pensioenwereld

Welkom op de site van Balans Vermogensbeheer. Wij zijn Jaap Prinsen Geerligs en Ezra van Coevorden, de oprichters van Balans Vermogensbeheer. 


Na onze studies leerden we elkaar in 2006 kennen. We werkten toen beide voor dezelfde vermogensbeheerder in Amsterdam. Sindsdien hebben we samen bij meerdere vermogensbeheerders gewerkt. Na een goed kijkje in verschillende keukens gekregen te hebben, kwamen we tot de conclusie dat er in de hele sector een aantal dingen gebeuren waar wij ons niet prettig bij voelden. En daar wilden we verandering in brengen. Met behulp van drie succesvolle ondernemers hebben we Balans Vermogensbeheer opgericht.

Ambitie

Wij hebben een vermogensboetiek opgericht met veel ambitie. De organisatie is door vermogensbeheerders en beleggers gezamenlijk opgezet.  Door deze unieke samenwerking bestaat Balans uit een hecht team dat weet aan welke zorg en begeleiding behoefte is.

Door onze zorg af te stemmen op de persoonlijke behoeften van de cliënt bieden we maatwerk. We kunnen de geboden zorg persoonlijk, praktisch en flexibel aanbieden. Geen talloze afdelingen, standaard modellen, hoge overhead of slechte bereikbaarheid. Maar een vast team dat persoonlijke oplossingen biedt voor persoonlijke doelen met een 24-uurs cultuur. Hierdoor weten cliënten dat zij te allen tijden met vragen en opmerkingen bij ons terecht kunnen. Wij investeren veel in de samenwerking met onze cliënten, zodat onze cliënten blijvend op ons kunnen bouwen en dat zij op een zorgeloze manier naar hun persoonlijke doelen kunnen toewerken.

Noord Nederland

Gedurende de jaren zijn wij in contact gekomen met veel verschillende accountants, financial planners en family offices. Op een gegeven moment kwamen wij in contact met Max van der Heide. Max heeft jarenlang gewerkt bij verschillende grootbanken als Private Banker. In eerste instantie gericht op het helpen van clienten bij het verkrijgen van financieringen, vervolgens meer gericht op beleggen. Ook Max kreeg na verloop van tijd twijfels over de wijze waarop de dienstverlening werd aangeboden en of de gangbare manier van werken nog wel bij hem paste. Vandaar dat hij in 2016 de overstap maakte naar een gerenommeerd family office. Als family officer kwam Max geregeld in contact met Balans en zodoende leerden we elkaar kennen. In deze samenwerking merkten we dat we gemeenschappelijke overtuigingen en drijfveren hebben. Max gaf aan dat het zonde was dat men in Noord Nederland amper op de hoogte is van Balans Vermogensbeheer. Dit was het moment waarop het idee van een strategisch partnerschap in Noord Nederland ontstond. We zijn ontzettend blij dat de samenwerking inmiddels een feit is en dat we Noord Nederland nu lokaal kunnen interesseren in de dienstverlening van Balans.

Ons Team

Edited Image 2016-02-19 12-01-03

Jaap Prinsen Geerligs

Vermogensbeheerder

Ezra

Ezra van Coevorden

Vermogensbeheerder

Max vd Heide.JPG

Max van der Heide

Strategisch Partner Noord Nederland

ERIK

Erik van de Graaf

Investeerder & Adviseur

HAYK

Hayk Simons

Investeerder & Adviseur

peter-pot.jpg

Peter Pot

Investeerder & Adviseur

bottom of page